Senest opdateret 30.5.2012
  FORSIDE | ANNONCE-PRISER | KONTAKT | OM BOGØ TIDENDE | FORENINGER | OM BOGØ

  Bogø kirke

Søndag den 10. juni kl. 11.00
Familiegudstjeneste.
Efterfølgende frokost i Bogø Præstegård.

Søndag den 17 juni kl. 10.30
Højmesse.
2. søndag efter Trinitatis.

Hjemmeside

Algade 84, VordingborgTlf. 55814210
menukortet marrangementer tv2east
Bogbussen

Hver onsdag:
Skovvangen 16.45 - 17.35
Brugsen 17.40 - 18.45

Læs mere her


Bogø Lokalråd 2010-2014

John Konggard Hansen
Højdedraget 52
4793 Bogø By
2578 0665 / 3252 0665
j.h.vinnyder@gmail.com

Johnny Jensen
Ålborgvej 8
4793 Bogø By
5121 8366
johnnyogsus@mail.tele.dk

Jesper Heien
Bogø Hovedgade 126
4793 Bogø By
2492 7553
jesperheien@hotmail.dk

Benny Knudsen
Smedestræde 8
4793 Bogø By
5589 4145
knudsen@engers.dk

Mai-Brit Klog
Stenkildevej 1
4793 Bogø By
6168 4402 / 5589 4402
sklog@dlgtele.dk

Niels Reeh
Vestergade 10
tlf:32556001
mobil:29920264
nreeh@hum.ku.dk

Hanne Nordentoft
Bogø Hovedgade 91
Mobil: 21466052
jhas@post.tele.dk


Foto: Jørgen Stæhr
Bogø Revy 2012
Af Jørgen Stæhr 30.5.2012
At Freddy kan lave fremragende tekster og sange til en enkelt revy er noget man må tage hatten af for, men at han kan gentage kunststykket år efter år aftvinger stor respekt, for ikke at sige næsegrus beundring. Her i 2012 gjorde han det minsandten igen. Det forgangne års små og store hændelser er blevet kigget skarpt på med de særlige Freddy-briller, som afslører det pudsige eller bizarre, og er endt op som rammende monologer, dialoger eller sangtekster til stor moro for det altid veloplagte bogøske publikum.

Vinterbadenymfer, som må skubbe grødis til side for at få dyppet deres respektive popoer i det iskolde vand, og som oplever forhindringer i form af en havnefogedopsat bom skriger på at blive fastholdt i sang i tale… og blev det. Samme havnefogeds lange sanglige farvel til fru Lone inden han drog af sted til Lindholm endte til publikums store jubel i det længste scenekys, man har været vidne til siden Gustav Winckler i 1957 industristøvsugerkyssede Birthe Wilki. De var der alle sammen, dem vi alle møder når vi går en tur ned gennem hovedgaden, kærligt taget under behandling. Det hele godt samlet af de to flittige polske arbejdere, som fortvivlet, men forgæves, forsøgte at kommunikere til Ulrik og Helle at kaffe og kage ikke lige var dem, men at et par kolde bajere ville være sagen.

Den uundværlige ledsagende musik blev på fornem vis fremført på klaver af Kirsten Hansen, der fortjent høstede megen ros – samt Martin Krogh på akkordeon – kønt og følsomt.

Allestedsnærværende Knud med familie sørgede på umærkelig vis for at alle de praktiske ting før, under og efter revyen fungerede, så de festende kunne koncentrere sig om at nyde den dejlige pinseaften.Kortudsnit der viser den meget lille ø Kragetinget, der oprindelig så syd for Færø. Den forsvandt ved dæmningsbyggeriet, idet den blev indlemmet i vejen. Foto: fra Mias arkiv
Mias Gemmer
Rasmus Stæhrs Dagbog marts 1804
Af Mia Gerdrup 30.5.2012
Den 7. marts 1804 tager Rasmus Stæhr til Bogø, for sammen med hustruens fader Heming Raae at tage til Møn. (Hemming Raae er Møller på Bogø, og er reelt Rasmus' hustru Ane Dorthea's stedfar, gift med moderen Ane Marie Rasmusdatter Stub). Rasmus Stæhr og Hemming Raae tager i første omgang til Frenderup, hvor de overnatter hos møller H.Koch, der er gift med Ane Dorthea's søster og dermed er Rasmus Stæhrs svoger.
Dagen efter drager de videre til Stege, hvor de skal på session. Rasmus Stæhr beklager sig over, at de først kommer til kl. 6 om aftenen. Det viser sig desuden, at størstedelen af gårdbeboerne ikke havde medtager deres skøder - hvilket åbenbart var påkrævet - og de bliver derfor ikke ekspederet, og må rejse hjem med uforrettet sag. De tager derfor retur til Frenderup, hvor de sover endnu en nat. Dagen efter kører svoger Koch dem hjem til Bogø Mølle, hvor Rasmus Stæhr hentes af sønnen, og først kl. 5 om aftenen er Rasmus hjemme på Farø.
Den 12. marts er Rasmus på Bogø igen, denne gang for at købe et læs Tørv hos Madam Øster. Sønnen Rasmus er tillige på Bogø med et læs Brænde til Anders Jyde. Om eftermiddagen går Rasmus Stæhr over isen til Sjælland. Formålet er at se om isen er ok, og han bemærker, at det "ikkun var mådelig, men ieg gik dog til Bakkebølle."
Rasmus må dog have syntes at isen var til at gå på for dagen efter går han igen til Sjælland, denne gang for at tale med Wiemert i Bakkebølle om tømmer. Tømmeret skal transporteres til Stensby Mølle for senere at fragtes til Farø.
Den 14. marts bliver tømmeret hentet i Bakkebølle, isen er ikke helt ok og derfor hentes det på slæde af flere omgange.
Der er en livlig trafik mellem Bogø og Farø. Den 17. kommer Rasmus Stæhrs søster og mand til Farø, medbringen deres kvie, som skal bedækkes at Rasmus' tyr. Dagen efter bringes korn til Bogø Mølle for at males til skråning til grisene. Familien er i kirke på Bogø. Datteren Ellenstine, der midlertidigt bor hos Præsten for at læse til sin konfirmation, kommer hjem på besøg.
Ellenstine tager retur dagen efter, hvor Rasmus skal til Bogø med byg til Jørgen Skrædder.
I dagene efter kommer tærskefolkene Christoffer Holm og Niels Stub med deres koner, - Christoffer Holm skal hente det korn, som han tjente ved at tærske på Farø.
En tjenestekarl bliver sendt til Møn med den sorte hest, - den skal bedækkes.
Rasmus og hans hustru er på Bogø for at aflevere noget vævetøi - formentlig garn - der skal til Stubbekøbing for at væves. Familien har åbenbart regnet med at kunne komme over isen til Stubbekøbing, men Rasmus bemærker " at vi ikke vel turde driste os dertil."
Pigerne og sønnen Rasmus tager til Bogø til kirke for at skrifte, og Rasmus tager over for at besøge Niemans.
I påsken skriver Rasmus Stæhr flere gange, at han er på Bogø for at gå i kirke, men fortæller, at han tager hjem umiddelbart efter prædiken.
Tydeligvis letter det på transport mellem Farø og Bogø at man kan gå på isen. Og alt imellem dette er karlene stadig igang med at tærske ærter, men der bliver også tid til at bygge et nyt skur til hestene. En enkelt dag henter man sten på Kragetinge, men må hurtigt opgive fordi det bliver regn.

Foto: Jørgen Stæhr
Pressemeddelelse
Bogø Grundlovsforening
I skarp konkurrence med Dronningens besøg i landsdelen, festligholder Bogø Grundlovsforening igen i år den 5. juni med en folkefest.

Man mødes på dagen kl. 13.00 ved den gamle skole, hvor Nykøbing F. Postorkester underholder. Herefter køres den traditionelle tur ad Vestergade – Skåningevej – Hougårdsbanke – Grønsundvej til Farø Vad. Efter en kort pause går turen tilbage ad Grønsundvej til havnen – Bogø Hovedgade – Østerskovvej og til skovpavillionen.
Bogø Grundlovsforening håber, at der vil møde mange pyntede vogne, biler, motorcykler og cykler op og deltage i turen.

Traditionen er over 100 år gammel, og har sin rod i at bønderne i gamle dage, kørte en tur rundt på øen i pyntede vogne og med medbragt madkurv, for at bese hinandens marker. På et tidspunkt er køreturen rundt på øen blevet koblet sammen med fejring af grundlovsdagen - hvornår står hen i det uvisse.

Køreturen slutter i Bogø Skovpavillion, hvor resten af festen holdes. Bogø Grundlovsforening er en upolitisk forening, og der er således tale om en u-politisk fejring. Men grundlovstale skal der holdes, og i år holdes talen af skuespiller, ambassadør for grønt miljø og meget andet Jytte Abildstrøm. Og endelig bliver der uddelt præmier til de fineste og sjoveste køretøjer.Foto: Arki
Biografen i Stege
Marvel Superhelte tilbage
”The Avengers” om de legendariske og ikoniske superhelte vises i BIO fra lørdag d. 2. til og med torsdag d. 7. juni undtagen onsdag. Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulken (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Captain America (Chris Evans), Hawkeye (Jeremy Renner) og Black Widow (Scarlett Johansson) melder sig – mere eller mindre godvilligt – til fælles tjeneste, da Nick Fury (Samuel L. Jackson), chefen for den internationale fredsbevarende organisation S.H.I.E.L.D. kaster sig ud i en hidtil uset rekrutteringsindsats for at samle The Avengers, der skal forsøge at besejre en uventet fjende, der truer den globale fred og sikkerhed.

Men at finde og samle det ultimative drømmeheltehold er kun begyndelsen, og det går hurtigt op for Nick Fury og hans mangeårige fortrolige agenter Coulson (Clark Gregg) og Hill (Cobie Smulders), at de allerførst må finde en måde at overbevise superheltene om, at de skal arbejde med – og ikke imod – hinanden for at redde verden fra den trussel, som den magtgale og dødsensfarlige Loke vil udgøre, hvis det lykkes ham at tiltvinge sig adgang til den Kosmiske Kube og dens ubegrænsede magt. Marvels ”The Avengers” er baseret på den populære Marvel tegneserie, der første gang så dagens lys i 1963 og har været en klassiker lige siden.

Udover de nævnte medvirker Stellan Skarsgård og Gwyneth Paltrow. Instruktør er Joss Whedon.Foto: Arki
Biografen i Stege
Tilbage til livet ved tankens kraft
Onsdag d. 6. juni er der Danmarkspremiere over hele landet på endnu en ny dokumentarfilm i den fremragende DOXFILM serie. Instruktør er den unge Phie Ambo, der tidligere har vundet hovedpriser på festivaler over det meste af verden.

”Free the Mind” er den fantastiske fortælling om, hvordan én mands vision vender tre personers skæbne – ikke blot med vidtrækkende perspektiver for dem, men for menneskeheden i fremtiden.

Professor Richard Davidson er en af verdens førende hjerneforskere. Han har sat sig for at undersøge, hvordan man fysisk kan ændre menneskets hjerne – kun ved tankens kraft. Steve og Rich er to af USA's tusindvis af krigsveteraner. Deres liv er vendt til smertelige mareridt: De er plaget af angst for at være sammen med andre mennesker, kan ikke sove uden medicin og lider af skyldfølelser over det de oplevede og udsatte andre mennesker for under krigen.

Will på fem år har ADHD og kraftige angstanfald. Hans forældre vil gerne forsøge alternative metoder til traditionel og vanedannende medicinering. Kan Professor Richard Davidson gøre en forskel? Kan han redde dem ud af deres miserable tilværelse og hjælpe dem til et normalt liv? ”Free the Mind” følger de tre forsøgspersoner på deres modige rejse ind i sig selv.
Klik på annoncerne for at besøge firmaernes hjemmesiderBogø netop nu
Klik på billederne for at se dem større

Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
  Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø netop nu
Bogø Revy 2012. Foto: Jørgen Stæhr
Bogø Grundlovsforening

Grundlovskørsel
Tirsdag den 5.6.2012


Postorkestret spiller ved Den gamle Rytterskole kl. 12.30 – 13.00.
Optoget starter fra Den gamle Rytterskole kl. 13.00
Kl. 15.00: Arrangementet i skoven starter med fælles kaffebord.
Årets taler: Jytte Abilstrøm, skuespiller, ambassadør for grønt miljø, debattør og meget andet. Se i øvrigt pressemeddelelse.
I år fortsætter salget af grundlovskort. Tag godt imod os når vi kommer rundt på øen. Er du ikke hjemme kan kortet købes i skoven på selve dagen. På alle solgte lodder trækkes lod om en gavekurv.
Husk også: Årets flotteste og sjoveste køretøj. Her er der præmier til både børn og voksne. Der afholdes generalforsamling på dagen kl. 8.00 i skovpavillionen
Solcelleanlæg som kan overvåges direkte fra din computer, iPad eller smartphone.

Se mere her


Åbent hus

I anledning af min 40 års fødselsdag vil det glæde mig at se venner, bekendte og naboer på Sømandsgården lørdag den 23. juni fra kl. 12.30

Venlig hilsen
Rolf
Patchwork- og strikkedag

Lørdag den 9. juni
Afholder Sydsjællands Tekstil-laug international patchwork- og strikkedag fra kl. 11:00 - 15:00 i sognegården
Grundejerforeningen Fruekilden

Indkalder hermed til extra ordinær generalforsamling den
16.6.2012 kl 13.00

på legepladsen.
Eneste punkt på dagsordnen er vedtægsændring, uddelt og forelagt på ordinær generalforsamling.
Med venlig hllsen Bestyrelsen


Med tilladelse fra Storm P Museet
Nyhedsbrev
Hvis du gerne vil modtage vores ugentlige nyhedsbrev, så skriv din E-mail-adresse i feltet nedenfor og klik på "tilmeld".